Så tar du hand om ditt lockiga hår

När jag var typ 14 år och i livets känsligaste ålder var det inne med spikrakt hår. Jag hade lockar. Så naturligtvis hatade jag mitt hår. Men nu har jag lagt självhatet åt sidan. Länge leve lockarena.

Däremot kan jag säga att jag har lärt mig en del under åren kring vad som funkar och inte. Ett vanligt misstag jag brukade göra var att jag använde alldeles för mycket produkt i håret. Jag ville inte att det skulle se frissigt ut. Det resulterade i att håret inte bara kändes smutsigt men det blev också krispigt och tappade volym. Grejen är såhär. Ett lockigt hår är lite lätt frissigt. Det är det som ger det umph-en.

Men med det sagt så finns det otroliga produkter som tar hand om lockarna. Här är mina favoriter.

– En frisör sa till mig något som jag kommit ihåg. Och det är att det du använder i duschen är som hudvård för håret – det du använder efteråt är sminket. Så bästa sättet att ta hand om svallet är att använda bra grejer i duschen. Och jag har en miljon gånger pratat om Wellas Invigo Nutri-enrich men jag säger det en gång till bara så att ni på bakre raden också hör: WELLA ENRICH!

ANNONS : Köp Wellas Invigo Nutri-enrich – en bäst i test produkt hos Cocopanda!

– Alla som har lockigt hår vet att man inte bara kan lämna frillen att självtorka utan någon form av produkt som definierar och återfuktar lockarna behövs. Och för det ändamålet har jag två favoriter. Vison Haircare Smooth Creaminal är en leave-in produkt som både ger fukt och lätt stadga. Perfekt för dig som vill ha lite mer definition.

ANNONS : En vitaminkick för ditt hår! Shoppa VISION HAIRCARE Smooth Creaminal hos Eleven!

En annan favorit som jag är besatt av är Davines All-in-one-milk. Den gör håret lättare att borsta igenom, gör att lockarna håller ihop bättre och fungerar även som värmeskydd.

– Min bästa stylingprodukt att använda mellan hårtvättarna för att ge lockarna nytt liv är olja. Om lockarna har delat sig eller förlorat definition är olja toppen. Men var lite försiktig med mängden – för mycket kan lätt tynga ner håret. En bra hårolja Maria Nilas variant.

Taggar Lockar

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!