Solskydd för håret

När du inte trodde att vi kunde prata mer om SPF kommer här nu ett inlägg om SPF för håret. Jo, men visst va. Med lite solskyddsfaktor i håret skyddar du kvalitén, färgen och undviker allt friss.

Och vi kan börja här, med EVYs Mousse för håret. Ni vet, EVY som gör SPF för huden. Dom har kommit med en liknande produkt som är anpassad till håret. Formulan är mer som ett leave in balsam än som en mousse så du behöver inte vara orolig för att få den där hårda känslan i håret. Till dig som tar ditt hår 100 procent seriöst – titta hit!

Om man vill använda något som är lite mer lättanvänt är en klassisk mist guld. Jag gillar Wellas skyddande solspray eftersom den inte känns så mycket i håret. Ett par spray med den och du är kittad för en dag i solen.

Sen vill jag också nämna två produkter från Kérastase som är MAGI. Först deras oljespray som är en perfekt allt-i-ett produkt för dig som vill jobba med fukt, mot friss och som vill skydda håret mot UV-strålar. Sen har dom också en otrolig mask som alla är så kära i. Den är en klassisk inpackning som innehåller både kokosvatten och ett UV-filter som ska skydda mot solen. Och fukten. FUKTEN! Nä men ni förstår ju!!

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!