Därför smular dina produkter!

Du står där framför spegeln i godan ro. Lägger lite serum. Lite olja. Lite SPF. Med vad fasen… Vad händer nu? Varför börjar krämerna helt plötsligt att smula av?! När du rör ansiktet bildas små smulor som fallet till marken likt smulorna från ett knäckebröd med ost. Har jag blivit paniktorr helt plötsligt eller vad är det som händer kanske man undrar. Men nej, så är det inte. Utan det som händer är att du använder två olika produkter som inte passar ihop.

En produkt så som kräm eller foundation kan börja smula om den inte absorberas av huden. Produkter som exempelvis innehåller mycket silikoner kan vara svårt för huden att ta upp. Men en annan vanlig anledning till smulning, som vi pratade om tidigare, är att man använder produkter som inte går ihop. Att blanda produkter som innehåller vatten, olja eller vax kan göra att huden får svårt att absorbera dom olika ingredienserna och det är = SMULOR.

Så hur gör man i praktiken? Jo, om du har en foundation som är oljebaserad så är det bra att använda produkter innan som också är oljebaserade. Eller om din foundation inte innehåller olja, ja men då kan det vara en bra ide att inte använda olja innan. Man vill alltså matcha innehållet.

En annan sak som man kan göra för att undvika att produkterna smular är att vänta lite mellan varje ny applicering. Låt din huden ta in en produkt innan du lägger på en ny. Ett annat knep för att huden ska ta upp produkter bättre är att applicera dom med en fuktig beauty blender till exempel. Huden har lättare att ta upp produkt om den får med lite fukt.

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!