Hur bra är KVDs virala fondation?

Nu är det som så att jag har testat en foundation. Och inte vilken foundation som helst. Utan en viral sådan. Nämligen KVD Beautys Good Apple Skin-Perfecting Foundation Balm. Och jag har lite blandad känslor.

Jag har testat en massa foundations tidigare kan jag väl börja med att säga. Som om du inte tror på just denna kan du spana in ett stort test av foundations här!!

Recension: Good Apple Foundation från KVD Beauty

Pris: 419 kr/  10g
Finns att köpa: Sephora.se

Ofta känner jag direkt när jag testar nått – det här gillar jag och det här gillar jag inte. Men med Good Apple har jag svårt att bestämma mig. Först kan jag väl börja med att säga att jag oftast inte väljer en täckande foundation till vardags. Jag gillar inte känslan. Tycker att det är för tungt. Och när jag säger att Good Apple är täckande så menar jag TÄCKANDE. Foundationen säger sig kunna täcka tatueringar och precis så känns den.

Det jag gillar med den är att trots att den är så täckande så upplevs den inte allt för tung på huden. Finishen är också imponerande ”hudliknande” trots att den i princip egentligen döljer all egentlig hud med sin höga täckning. Det du behöver tänka på när du använder den är att inte ta förmycket. Du behöver minimalt med produkt för att täcka hela fejjan.

KVD har också ett bra utbud av nyanser där det kommer finnas något för alla. I Sverige finns dock bara 16 av nyanserna möjliga att köpa på Sephora – medans det i till exempel USA finns över 40 olika nyanser.

Vad är det då jag inte gillar? Jo, jag tycker att den blir torr på huden. För att den ska funka på mig måste jag preppa med mer fukt än vanligt för att den inte ska lägga sig i torra linjer eller framhäva torra fläckar. Som någon som också lätt får finnar hatar jag förpackningen eftersom det är lättare för bakterier att bildas här jämfört med en till exempel pumpflaska.

Slutsatsen är typ såhär: För mig är detta en produkt jag kommer spara i sminklådan. Det känns som en riktigt bra produkt att plocka fram när man till exempel vill se snygg ut på bild. Men till vardags kräver den lite för mycket jobb för att jag ska orka med den.

Betyg

Rate
Taggar Foundation

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!