Jag löser era hudvårdsproblem!

Ni vet att det finns människor vars hud är samma hela tiden. Ja vet, chockande. Om du är en sån person vill jag uttrycka min djupaste avund. Min hy är all over the place. Ibland är den torr och röd. Ibland får jag massa finnar. När jag vaknar på morgonen och går in på toaletten brukar jag alltid tänka: jaha, vad jobbar vi med idag. Och om du är som jag, om du behöver behandla olika saker vid olika tidpunkter så kommer här ett lexikon men olika ingredienser att leta efter beroende på hur din hy mår just idag,

Hudtillstånd: Utbrott av finnar

Det finns självklart 100 olika anledningar till att du plötsligt fått finnar. Väder, fel produkter eller att du har exfolierat huden för mycket. Men jag tänker att oavsett handlar det nu om att ge lugn och ro till huden. Inte vara för aggressiv. Jag hade letat efter anti-inflamatoriska ingredienser som lugnar ner den stressade huden. Det är också ett säkert kort oavsett vad orsaken är. En superingrediens då är niacinamide. Tips på produkt är The Ordinarys variant som också innehåller Zink.

ANNONS : Ett smart komplement till din hudvård – Ordinary (Niacinamide + Zink) nu ill budgetpris hos Eleven!

Även The Inkey list har ettniacinamide-serum som kostar 90 kronor. TIPS!

ANNONS : Skapa balans i fet hy med The INKEY List Niacinamide. Till Lookfantastic.

Hudtillstånd: Rodnad

Om din hy har blivit röd och känslig är det dags att jobba på hudens naturliga barriär. Hoppa allt som heter syror och aktiva ingredienser och fokusera på milda produkter. När det kommer till ingredienser leta efter ceramider som hjälper till att skydda hudens barriär. En klassisk kräm som är otrolig (och som också är Gigi Hadids favvo) är Dr Jarts Ceramidin.

ANNONS : En djupt återfuktande och reparerande creme – Dr Jarts Ceramidin hos Lookfantastic.

Hudtillstånd: Allergisk reaktion

Du märker på huden att den har reagerat på något. Oftast en produkt. Jag brukar ofta få som röda fläckar och nästan lite tjock hy på vissa ställen. Helt enkelt som eksem. Då har jag mitt hemliga vapen. Och det är en liten receptfri-salva du hittar på barnavdelningen på apoteket. Inotyl heter den. Den gör underverk för att lugna ner huden. Den blir väldigt vit och kladdig men jag brukar sova med den ändå.

Vad har vi mer för hudtillstånd vi måste gå igenom?

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!