Dyson Airwrap recension – Är värmeluftsborsten värd 5000 kronor?

Hej och glad måndag!

För ett tag sedan testade jag värmeluftsborstar. Och den omtalade och obehagligt dyra airwrapen från dyson fick högsta betyg. Men eftersom den är just så dyr – och att köpa den är en investering – tänkte jag att jag ville skriva en längre recension om den.

Men vi börjar från början. Såhär skrev jag om airwrapen i Aftonbladets test.

Dyson Airwrap 
Pris: 5 190 kronor
Finns hos: Hitta & jämför Dyson Airwrap hos Prisjakt!
Omdöme: Den omtalade dyrgripen från Dyson kan kräva några testrundor innan man lärt sig hur den egentligen fungerar. Och instruktionsvideos i tusentals finns bara en sökning bort. Airwrapen kommer med olika munstycken som du kan fästa på fönen. Främst är det funktionen som lockar håret som är banbrytande. Håret rullar upp sig själv på ”locktången” och torkas av fönen – för en perfekt korkskruv. Inte bara är detta mer skonsamt än en klassisk locktång, resultatet håller också längre. Eftersom du kan ta håret från blött till perfekt lock på rekordtid med hjälp av den starka fönen kommer tiden du lägger på hårstylingen garanterat att förkortas. Den är löjligt dyr men de olika munstyckena gör att du här får flera olika stylingverktyg till priset av ett. Efter några nybörjarrundor går det inte heller att komma ifrån att resultatet är ovanligt imponerande.

En recension av Airwrapen från Dyson

Okej, som ni kan läsa ovan så har jag sammanfattat varför jag älskar Airwrapen men jag ville gå in lite mer i detalj på ett par saker.

Du kan använda den som en vanlig hårblås

– En sak som kanske kan motivera det löjligt höga priset är att du får med ett munstycke som ”gör om” airwrapen till en klassisk fön. Jag använder till exempel airwrapen när jag bara vill föna håret – och har lagt min andra hårfön på hyllan.

Så funkar munstyckena

– Airwrapen kommer med flera olika munstycken som du enkelt kan skruva på själva maskinen för att anpassa den. Till exempel kommer den med fyra stycken lockningsverktyg. Två stycken större ”locktänger” och två mindre. Varje lockverktyg har pilar på sig som visar vilket håll airwrapen blåser håret – beroende på om du vill att locken ska gå mot eller bort från ansiktet.

Den kan vara något svår att använda

– Det enda som egentligen är negativt med airwrapen är att den kan vara lite svår att använda i början. Det tar några testomgångar för att få till den rätta knycken men när man väl lärt sig hur den fungerar är den både snabbare och bättre än alla mina andra stylingverktyg tillsammans. Varför den kan vara svår att använda beror på att det tar lite tid att lära sig tex hur mycket hår som den klarar att ”wrapa up” och åt vilket håll håret ska snurra.

Det viktigaste att tänka på

– Det viktigaste att tänka på för att resultatet ska bli bra är att du stänger av airwrapen innan du släpper locken. Annars kommer håret att trassla sig. Så sätt på airwrapen, rulla upp håret, stäng av den – och sen släpper du locken.

Hur blir resultatet? 

– Fluffiga lockar med en massa volym som håller till nästa tvätt. I alla fall för mig. Min nya hårrutin är att jag duschar, stylar håret med airwrapen och sen håller sig håret lockigt till nästa hårtvätt (jag brukar tvätta håret var tredje/fjärde dag). Det enda jag behöver fixa ibland är luggen. Det bästa är också hur fort det går att styla håret. I vanliga fall ska det torkas och sen stylas. Men nu kan jag göra båda grejerna samtidigt.

Den går att använda i torrt hår

– Som ni ser på videon tidigare i inlägget kan man använda airwrapen även i torrt hår för snabba lockar. Tänk på att du inte behöver hålla håret i värmen länge för att få resultat – så att du inte skadar håret.

Har du frågor om Airwrapen kontaktar du mig enklast via DM på Instagram

Taggar Dyson Airwrap

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!