Bli av med textur i ansiktet – Här är produkterna som funkar!

Dagens inlägg blir ett litet svar på denna frågan om hur man för sjutton gubbar löser det här med texturproblem.

Självklart har jag en massa tips på hur man förbättrar sin hudtextur. Det första jag skulle göra är att kolla över hur du exfolierar huden. Ofta kan man behandla textur med att exfoliera mera men om du i vanliga fall inte har problem med ojämn hudtextur men har fått det senaste tiden så kan det också bero på att du har exfolierat för mycket. Lite av ett moment 22 men här får du alltså kolla över din rutin lite. Plötsliga texturproblem kan också bero på att du testat någon ny produkt som din hy inte tycker om.

Bortsett från dom två parenteserna så skulle jag tackla ojämn hudstruktur på följande sätt:

För att bli av med den grova strukturen tycker jag att du ska köra på följande ledord: exfoliering men också FUKT eftersom torrheten kan leda till det där små plitorna som man tillexempel ofta får i pannan.

När det kommer till exfoliering hade jag satsat på en syra-produkt med antingen AHA eller BHA. Skincitys egna märke har en exfoliering som heter Triple Treatment Exfoliating Mask med alla tre olika typer av syror (AHA, BHA & PHA) som just är anpassat för att behandla torr hy med ojämn struktur. Så det är ett supertips till rimligt pris.

Om du redan är väldigt bra på att exfoliera din hy så tror jag att problemet kan vara att du inte återfuktar tillräckligt. Detta var ett stort problem för mig. Jag tillsatte aldrig tillräckligt med fukt. Det är först nu när jag kör på med flera återfuktande serum, kräm och olja ( i kombination med exfoliering) som jag på riktigt fått ordning på min hy. Så jag tycker inte att man ska vara rädd för olja. Min favvo där är The Ordinarys nyponfröolja. Den hittar du på de flesta apotek och på flera skönhetssidor online!

Om du verkligen vill fuktoboosta så tycker jag att du ska köra på en nattmask! Jag har pratat en miljon gånger om Sislys velvet sleeping mask som fick bäst i test när jag testade ansiktsmasker.

Hoppas detta hjälper! Håll mig uppdaterad!

PUSS <3

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!