Så förlänger du tiden mellan frisörbesöken!

Om du som jag inte längre har koll på vad du egentligen har för naturlig hårfärg eftersom du är ett stort fan av att färga håret så är detta inlägget till dig. Alla som färgar håret vet att det inte dröjer mer än någon månad innan man börjar skymta utväxten eller innan håret förlorar lite av den glans som färgen hade i början. Och det är då dessa tips kommer in i bilden så att du kan förlänga tiden mellan frisörbesöken utan att håret förlorar sitt umpf.

Rätt schampo och balsam

Funkar det inte lika bra att köpa schampo och balsam på ICA? Alltså jag tycker såhär, det beror på vad du har för hår typ. Men personligen efter som jag både har färgat och naturligt frissigt hår så märker jag väldigt stor skillnad. Så om du ska lägga pengar på nått i hårväg så skulle jag rekommendera duschprodukterna. Det är nämligen som hudvård för håret. Jag har sagt det förut men jag säger det igen: Wellas Invigo Enrich-serie är 100 procent magi. Sen är ett annat bra tips för färgart hår Kevin Murphys Detox schampo. Det exfolierar hårbotten och tar bort alla typer av smutsrester i håret. Det ger också håret ny glans och tar bort dassiga toner i färgen.

Färgade inpackningar

Ungefär var femte gång jag tvättar håret lägger jag i en färgad inpackning. Inte för att förändra färgen i mitt hår utan för att boosta färgen jag redan har. Jag använder Maria Nilas Color refresh och blandar färgerna koppar och sand. Och att just blanda är ett supertips för att verkligen få rätt nyans.

Torrschampo med färg

Här kommer ett supertips för att ge utväxten en liten hjälp på traven – färgat torrschampo. Jag använder till exempel detta från Lernberger Stafsing som har en brun färg. Jag kör på det lite i hårbotten där utväxten syns och voilà, borta!

Taggar Hår

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!