Den där gången jag satte plus på influencerkläder!

För några veckor sedan hände något kul. Jag satte plus på kläder. Som jag sa – kul! Och inte vilka kläder som helst utan kläder skapade av influencers. Som lite extra krydda. Jag tänkte att vi kunde ta en liten titt på hur det såg ut när jag provade och åter provade för att komma fram till hur många plus varje plagg förtjänade.


Petra Tungårdens märke Adoore hade bland annat gjort koftor. Jag gillade denna i lila mest av alla hennes kläder jag testade. Gjord i femtio procent bomull och femtio procent nylon med noll procent stickighet. Den fick betyget fyra av fem. Inte fy skam.

I Alice Stenlöfs kläder kände jag mig utklädd. Jag fick en helt ny identitet och var inte helt bekväm. Men det satte jag inte betyg på. Nej, nej. Jag satte betyg på kvalité. Och Alice kläder fick betyget tre av fem.

Sämst betyg i testet fick Bianca Ingrossos kollektion för Nelly. Kvalitén var faktiskt överraskande dålig. Kläderna var fylla med lösa trådar. Här kommer ett styck bevismaterial.

Medaljen BÄST I TEST gick till Matilda Djerfs märke Djerf Avenue. Såhär skrev jag om hennes Terry skjorta.

”Mjuk krämvit skjorta i frottéliknande tyg som är helt immun mot att bli skrynklig. Skjortan är något oversizad och det i kombination med tyget ger den ultimata ”I woke up like this”-känslan. Handdukstyget som är stjärnan i designen släpper inte heller något ”fluff” vilket andra plagg i samma material ibland tenderar att göra. Att märkets logga syns väldigt diskret på skjortans enda ficka är en elegant touch. ”

En av anledningarna till att Djerf Avenue vann guldmedaljen var för deras hållbarhetstänk. De paketerar till exempel inte sina plagg i individuella plastpåsar som många andra märken i testet. Och det kan ju vara bra att veta.

Och det var det. Nu ska jag återgå till att testa julkalendrar. Min favoritsyssla. Men vi kan väl höras snart igen?

Psst… Följ Moa Sätter Plus på Instagram för dagliga uppdateringar.

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!