Therese Lindgren om sin relation till skönhet: ”Jag är så himla trött på orealistiska ideal”

Nämen jag orkar inte – titta vem vi har besök av idag. Ingen introduktion behövs. Vi bara hoppar direkt till det göttiga – en samtal med Therese om hudvård och skönhet.

Hej Therese Lindgren (!!!!) Vad har du för relation till skönhet?

– Jag har ett stort intresse för smink och hudvård, men min relation till skönhet handlar mer om att ta hand om mig själv för att jag mår bra av det – snarare än att förändra eller förbättra mitt utseende. Jag tycker om att ha en stund för mig själv, lyssna på en ljudbok och sminka mig. Det är ingen som kommer märka ifall jag använder serum och ögonkräm eller inte, men för mig är det härligt och det är just egentiden som jag uppskattar mest.

Du blev nyligen uppmärksammad för att du inte retuscherade din hud i Indy Beautys kampanjer – varför var det viktigt för dig?

– Det var en självklarhet för mig att bilderna skulle vara oretuscherade. Det kan vara kul med filter på Instagram men när det gäller just hudvård vill jag lyfta fram våra olikheter och hur huden ser ut på riktigt. Jag hoppas att initiativet kommer bidra till att fler företag väljer att visa upp hur människor ser ut i verkligheten, eftersom hudvård borde handla om att stärka huden på djupet i stället för att uppnå ett overkligt ideal.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Independent Beauty (@indybeautysweden)

Har du alltid känt dig bekväm utan filter?

– Jag har alltid velat visa en realistisk bild av mig själv och är ofta ofixad på min YouTube-kanal, så i det avseendet är jag van. Samtidigt är vi ovana att se oretuscherad hud i kampanjer, men för mig kändes det som ett viktigt ställningstagande för att fler ska våga visa sig utan filter och retuschering.

 I en intervju med Baaam berättade du att du inte får ”förändrat självförtroende de dagar jag ser snyggare ut” – Hur har du hittat den tryggheten?

– Jag försöker att inte lägga så mycket värde i mitt utseende, men herregud – det har verkligen tagit några år. Jag har försökt hitta andra saker som stärker min självkänsla och jag vet att det inte är i huvudsak mitt utseende som spelar roll, det är inte det min karriär står och faller med. Jag är så himla trött på orealistiska ideal och jag vill visa mina följare att det inte behöver vara så.

Tror du det finns en fördom om att hudvård bara handlar om utseende?

– Ja, absolut. Och det är klart att jag är jättemån om vilka ingredienser som finns i Indy Beautys produkter för att man verkligen ska känna att produkterna gör gott. För mig är hudvård något jag gör för att jag mår bra av det och tycker det är skönt – och för att min hud inte ska bli torr och irriterad.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Therése Lindgren (@therese)

Hur ser din hudvårdsrutin ut just nu?

– Det varierar lite men just nu har jag verkligen snöat in på mina egna produkter. Jag börjar med att tvätta ansiktet med Indy Beautys rengöringsmousse. Sen använder jag tonern för att återfukta och ta bort smink som inte försvunnit med rengöringen. Efter det applicerar jag ögonkräm försiktigt och sen Moisturising Elixir Serum från ansikte till bröstkorg för att återfukta på djupet. Sist lägger jag på dag- eller nattkräm beroende på tid på dygnet det är. Klar!

Hur tänker du kring doft – Har du en signaturdoft?

– Jag känner nog inte riktigt att jag har hittat min signaturdoft än. Jag gillar Seven Veils från Byredo och andra lite tyngre dofter, gärna med toner som vanilj och sandalwood men jag väntar fortfarande på att hitta en parfym som känns helt rätt.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Therése Lindgren (@therese)

Vad kan vi förvänta oss i framtiden av Indy Beauty?

– Åh det kommer att hända otroligt mycket spännande! Vi fortsätter att jobba med innehåll och ingredienser och att utveckla nya bra produkter. Det är fortfarande hemligt exakt vad men jag längtar verkligen efter att få visa vad vi jobbar med. Sen vill jag såklart att Indy Beauty ska fortsätta visa att hudvård inte ska handla om strävan efter perfektion. Jag hoppas att andra företag ska ta ställning för oretuscherad hud och att alla, oavsett hudfärg, sexualitet och kön ska känna sig inkluderade.

Psst… Följ Moa Sätter Plus på Instagram för dagliga uppdateringar.

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!