Bygg en hållbar garderob – Mina bästa tips

Hej! Jag har Covid. Inte kul. Men vad ska man göra. Men för att påminna mig själv om att det finns ett liv efter detta måste jag tänka på roliga saker. Typ kläder. Och därför tänkte jag att jag skulle lista mina bästa tips till att bygga en både älskad och hållbar garderob. Lite för att påminna mig själv också hur det nu var man gjorde.

Här är mina ledord. I alla fall i teorin.

90 procent av garderoben ska funka året om

Sommargarderob och vinterkläder – vad är det ens? Nä, jag vill inte ha en massa saker som jag bara kan använda två månader om året. Därför är en av mina regler att majoriteten av mina plagg ska gå att används året om. Och det betyder för mig lager på lager. Sommarklänningen kan man ha över jeans och polo på hösten och tjocktröjan över sommarklänningen en lite kyligare junikväll. Ja ni fattar.

Du skall icke spontanshoppa

Du skall icke spontanshoppa. Du skall ICKE spontanshoppa. Det blir nästan aldrig bra och oftast något jäkligt onödigt. När man väl köper något så ska man leta efter något specifik. Jag behöver ett par nya jeans och då letar jag också efter ett par nya jeans. Då kan man också researcha mer och verkligen fundera igenom sitt köp innan.

Fokus styling istället för fokus nytt

När jag känner mig trött på min garderob försöker jag påminna mig själv om att jag inte behöver något nytt för att få en ”ny” känsla. Ofta är det inspiration man behöver – nya roliga sätt att bära sina gamla kläder. Styla saker på nytt sätt. Nya lager på lager. Nya kombinationer. Pintrest är din bästa vän här.

Låt inte det finaste du äger hänga i garderoben

Det där dyra plagget som är det finaste du har – ha det varje dag! Livet blir roligare.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av vivien leigh | fanpage (@forvivienleigh)

Investera rätt

Lite på samma tema som tidigare men om man ska investera i något tycker jag att man ska investera i något man kan använda mycket. En festklänning som man har en gång är inte värt pengarna. Däremot en jacka du har typ varje dag – då snackar vi! Och glöm icke: Det är i vardagen man behöver de där finaste plaggen som mest. Psykiskt alltså.

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!