CAIA: Så bra är deras BB-stick och puder!

Du älskar att prata om CAIA. Jag älskar att prata om CAIA. Alla älskar att prata om CAIA. Och jag har denna gång satt förstoringsglaset på deras senaste basnyheter: BB-Sticks och Setting Powder. Och sen har jag gjort det jag gör bäst – jag har testat.

Recension: BB-stick och Setting Powder från CAIA

Och för att jag också älskar ordning och reda tänker jag att vi pratar om en sak i taget så att vi inte pratar i mun på varandra. Och vi börjar med BB-sticksen. På CAIAs hemsida beskrivs dem som en foundation med lätt- till mediumtäckning. Jag skulle säga att de faller någonstans mittemellan en färgad dagkräm och en foundation. MEN de funkar också att bygga upp för dig som vill ha en något högre täckning.

Jag måste säga att jag tycker att formulan påminner mig ganska mycket om Glossiers Stretch Concealer som är en av mina absoluta favoritprodukter. BB-sticket har nämligen ett återfuktande lyster och smälter enkelt in i huden. Det jag inte gillar är att den kan lägga sig något i porer så jag skulle inte köra den utan primer under. Men annars är det en riktigt bra foundation-hybrid som fejkar både lyster och jämnare hy – utan att kännas tung på huden.

Sen vill jag nästan lägga till en trumvirvel innan CAIAs Setting Powder som har blivit en ny favorit hos mig. Pudret finns både i en matt och en glow-ig variant. Jag använder den matta varje dag för att sätta min bas och ge sminket det där lilla extra. Pudret har en lätt täckningsgrad och lägger sig som en mjuk hinna (hinna är förövrigt världens mest obehagliga ord) på ansiktet.

Pudret lyckas med att matta ner och jämna ut – utan minsta tillstymmelse till att upplevas torr eller kakig. En stor del av mitt jobb går ju ut på att testa saker men det är inte speciellt mycket som tar sig in i min vardagsnecessär. Men CAIAs Setting Puder ligger där och gottar sig as we speak.

CAIA Cosmetics
Finns att köpa på: Caiacosmetics.se

BB-stick, 245 kr
– Vill du ha en lätt och enkelt applicerad bas med mycket lyster kommer du inte bli besviken. Jag är inte världens största fan av att applicera en stick-foundation direkt på ansiktet eftersom jag upplever att jag ibland kan, efter att ha använd den några gånger, få finnar. Använd en ren sminkborste för att applicera (dra inte sticket direkt mot huden) om du vet med dig att du är känslig för finnar. Rate

Honey Matte Setting Powder, 295 kr– Löspuder som ger lätt täckning, håller sminket på plats hela dagen och mattar ner huden något utan att upplevas torr. Huden blir mjuk och du får ingen obehaglig känsla av puder i ansiktet. Rate

Psst… Följ Moa Sätter Plus på Instagram för dagliga uppdateringar.

Taggar CAIA

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!