Rodnad och röd hy? Här är produkterna som snabbt lugnar huden

Om du som jag har känslig hy så vet du att nu är tiden när man tenderar att få extra mycket rodnad. Så fort man går ut – ja, men då blir man som en tomat i ansiktet. Men min hy mår (och ser) betydligt bättre ut om jag preppar den rätt och om jag använder produkter som behandlar rodnaden – både i förebyggande syfte och för att lugna huden om den är extra irriterad och röd.

Om du ska ta med dig något från detta inlägget så är det detta du ska ta med dig: Aloe Vera gel! Alltså detta är en av de bästa sakerna du kan behandla känslig hy med. Och det är en sån billig fix. För typ en 50-lapp kan du köpa klassisk Aloe Vera gel på alla apotek. Jag lägger den ibland som en ansiktsmask, det vill säga, jag lägger den som ett tjockt lager. Men jag smörjer också in huden lite då och då med en liten klick som en del i min hudvårdsrutin.

En gammal klassiker är Dermalogicas redness relief essence som är ungefär som en toner i konsistensen som du kan badda ansiktet med för att få ner rodnaden. Det är en sån bra produkt som du enkelt kan lägga till i din rutin oavsett vilken hudtyp du har. Har du redan ett serum du älskar till exempel men ändå vill jobba med rodnaden, ja med då hittar du svaret i denna flaskan.

Om rodnad är ditt största problem med din hy och du verkligen vill investera i en riktigt bra och effektiv behandling så har SkinCeuticals ett serum som heter redness neutralizer. Här snackar vi starka grejer som är utformade för att funka för känslig hy. Här hittar vi bland annat speciella peptider – som är som ett recept för huden kan man säga som säger åt huden vad den ska göra.

Och sist men inte minst vill jag nämna en kräm som är en favvo hos mig. Och det är Dr. Brandts Cool Biotic kräm. Den innehåller bland annat den omtalade ingrediensen Cannabis som som effektivt tar bort rodnad. Jag har alltid en burk av denna ståendes i mitt skåp.

Taggar Rodnad

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!