Dune är årets stora modefilm!

När det kommer till mode i sci-fi filmer har jag bara tre ord: Inte bara cosplay. Jag menar låt oss ta en liten stund till att uppskatta den fotlånga läderkappan i Matrix med tillhörande rundade svarta solglasögon. Ahhh, tidigt 2000-tal när det är som bäst.

Men nu kan Neo slänga sig i väggen för Denis Villeneuves tolkning av Dune är den nya bäst klädda sci-fi filmen.

Förra veckan såg jag den nya Dune-filmen på bio. Och det var egentligen bara en sak som kunde distrahera mig från slow-motion-scenerna till Hans Zimmers musik. Var det den högljudda snacksaren bredvid mig kanske du frågar dig? Men nej, det var det inte. Det var kläderna.

Därför är Dune den nya Matrix!

Timothée Chalamet skjorta kräver en egen underrubrik!

När första scenen med huvudrollsinnehavaren Timothée Chalamet smäcktes upp på skärmen och femtio män och kvinnor i en coronaanpassad biosalong tänkte That bone structure though tänkte jag: Vart kan jag få tag på hans exakta vita skjorta vars tyg är hundra procent lounge-ighet. Och skärningen med den perfekta dosen av tvångströja är så enkelt och ändå så stort.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av DUNE (@dunemovie)

Bevismaterial nummer ett är Zendayas lounge-klänning

Om vi kollar lite närmare på kläderna i Dune – ja, va hittar vi då? Vi hittar till exempel Zendaya i en lounge-klänning som ligger någonstans i gränslandet mellan Rodebjer och Totême. Låt mig presentera mitt bevismaterial nummer ett – en skärmdump (usch, ryser på grund av ett av världens mest obehagliga ord) från trailern.

”Ge mig en polo varje dag och jag är fortfarande inte mätt”

Vi går vidare. Svenska Rebecca Ferguson som får alldeles för lite uppmärksamhet i Sverige är med och gör rollen som Lady Jessica.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Rebecca Ferguson (@officialrebeccaferguson)

Jag menar röd polokrage… Ge mig en polo varje dag och jag är fortfarande inte mätt. Visst du förresten att rött är den första färgen som det mänskliga ögat uppfattar?

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Denis Villeneuve (@denisvilleneuvefan)

En av hennes mer utmärkande looks är denna beslöjade klänning i silver som lika gärna skulle kunna vara en MET-klänning signad Dior.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Rebecca Ferguson (@officialrebeccaferguson)

Ingen får göra detta till Halloween. Det är strängt förbjudet. Looken ska bäras till vardags. Men sneakers till.

Timothée Chalamet HANDSKAR kräver en egen underrubrik!

Nu tillbaka till Timothée Chalamet. Och om vi ska vara ärliga – är det inte nästan alltid där man hamnar? Hahaha, jag skrattar mig hes. Alla vet att det är Zendaya som är universums mittpunkt.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av DUNE (@dunemovie)

Jag har sagt det förut men jag säger det igen – HANDSKAR! Finns det något som ger så mycket vintagekänslor samtidigt som det är lika mycket framtidsdystopi? Och den höga skärningen. Nu mår man!

Så där har ni det. Mitt argument för att Dune är nya Matrix. Och för att seden kräver det avslutar vi med en bild på Sting.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av 2000s (@90s80s70s60s50s)

Moa Alfredsson är journalist och professionell hudvårdsnörd.

På Aftonbladet testar hon skönhetsprodukter och skriver om mode. Och på Moa sätter plus tar hon sin besatthet av läppstift och fulsnygga kläder till nästa nivå.

Funkar verkligen den gröna TikTok-krämen? Kopierar Jason Sudeikis Harry Styles stil för att vinna tillbaka sitt ex? Och kommer skinny jensen för alltid ligga som en mörk skugga över vår samtid? Så mycket att avhandla – så lite tid!

Följ Moa Sätter Plus på Instagram här!